Højt spil

Marcelo Krankl-krimi nr. 4
(udgivet 18. november 2016)


HANDLING
En islandsk fodboldspiller bliver slået ihjel i Roskilde. En berømt fodboldleder dør på sin landejendom syd for München. Privatopdager Marcelo Krankl og hans makker, Toni Toro, hyres først af FC Roskilde, derefter af FC Bayern München. Begge steder er der mistanke om matchfixing.

Fodbolden på globalt plan – fra små ligaer til de bedste hold i verden – er truet af syndikater fra Asien. I Bayern München sætter direktionen sig til modværge. De spiller højt spil. Og de skarpe kinesiske flækkeknive kløver.

Højt spil er en bloddryppende krimi om et omsiggribende problemkompleks i den globale sport: bestikkelse, trusler, vold og manipulation af resultater. Samtidig er bogen et intenst drama om, hvor langt mennesker vil gå for at ændre deres omdømme.

En roman om fodbold, lidenskab og kærlighed.


VIRKELIGHED OG FIKTION
Romanen er baseret på research og blander elementer fra virkeligheden ind i de opdigtede begivenheder.

Læs mere om virkelighed og fiktion.

Læs også interview om grådighed og Uli Hoeness, FC Bayern Münchens præsident.

FORFATTER PÅ RESEARCH
Nogle gange er det hårdt arbejde at være forfatter. Andre gange går det mere af sig selv. Følg Rune Stefansson på opgave her:

Rune Stefansson besøger Säbener Strasse, FC Bayerns træningsanlæg 6. april 2016.

(Foto til fri afbenyttelse i pressen, copyright Rune Stefansson).


Rune Stefansson giver interview til dagbladet TZ, et boulevardblad fra München, i halvlegen i den første Champions League-semifinale mellem Atlético Madrid og FC Bayern, 27. april 2016.

Forfatter på slap line? Se hele TZ-videoen på YouTube.INTERVIEW OM HØJT SPIL
Kanal Roskilde har i december 2016 bragt et stort interview med Rune Stefansson om Højt spil. Af naturlige grunde tager optagelsen udgangspunkt i Roskilde - men bare rolig, samtalen kommer vidt omkring, fra Sjælland til Asien.

Hør også forfatteren læse højt fra romanens første kapitel, der foregår med udsigt over Tegernsee syd for München. Marcelo Krankl har netop været med til at bære liget af en berømt person ned i kælderen i en smuk landejendom sammen med FC Bayerns klublæge.

God fornøjelse!