Baby Rasta

Marcelo Krankl-krimi nr. 2
(udgivet 24. juni 2013)

Den israelske storinvestor Portman sender Marcelo Krankl på opgave i Gambia, hvor en dansk boyband-sanger er blevet kastet ned i et helligt krokodillehul.

Nogen har filmet drabet og lagt det på YouTube.


Hvem kan – midt i Gambias valgkamp – have interesse i at smadre turismen, en af det lille vestafrikanske lands vigtigste indtægtskilder?

Baby Rasta blander elementer fra den klassiske krimi med den latinamerikanske diktatorroman, der skildrer en herskers tyranni.

Et nervepirrende og gådefuldt drama om magt og kærlighed, ondskab og galskab. Og samtidig et intenst portræt af et fattigt afrikansk land, dets brutale og vanvittige præsident og hans underskønne elskerinde, Baby Rasta.


HVEM ER MARCELO KRANKL?
Marcelo Krankl er en chilensk-dansk privatopdager, som vi første gang mødte i Blockbuster – Rune Stefanssons roste debutroman.


SYNOPSIS OG PERSONGALLERI
Hele romanens handling afsløres i dens kapitelsynopsis – eget ansvar, hvis du klikker på den :-)

Måske er det en bedre idé at begynde med bogens persongalleri.


KAN MAN LÆSE BABY RASTA UDEN AT HAVE LÆST BLOCKBUSTER?
Ja. Baby Rasta kan læses uafhængigt af Krankl-seriens første bind. Nogle tråde binder seriens fire bøger sammen, og noget af det gode ved serier er selvfølgelig, at man som læser lærer hovedpersonerne - Marcelo, Toni, Konrad m.fl. - bedre og bedre at kende.

Men har du fået Baby Rasta i hånden, eller interesserer du dig brændende for Afrika, så begynd bare med Marcelos tur til Gambia!


AFRIKA ER TRENDY
Hvorfor har Rune Stefansson valgt at skrive en krimi fra Afrika?
Læs interview om Baby Rasta.